Wendy: Herontdekte haar creativiteit en startte haar droom

Mijn derde kind werd in 2016 geboren, dolgelukkig was ik met haar komst. Wat een rijkdom! Maar wat zag ik er tegenop om na mijn zwangerschapsverlof weer terug te keren in mijn baan als loopbaanadviseur bij het Ministerie van Defensie.


‘Not done’ om niet te werken als je jarenlang hebt gestudeerd

Ik ging wel, was immers not done om niet te werken als je jarenlang gestudeerd hebt. Ik raakte verstrengeld in een conflict met mezelf. Niet meer gelukkig in mijn baan in combinatie met de zorg voor mijn gezin. Ik besloot, na nog een jaar te hebben aangemodderd, mijn baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden op te zeggen. Met een plan? Nee dat niet. Ik besloot de tijd te nemen voor mijzelf, voor mijn gezin en op zoek te gaan naar een gelukkiger leven.

Veel veroordelende opmerkingen

De mening van anderen over deze keuze zette mij wel aan het twijfelen. Veroordelende opmerkingen als: “Wat ga je dan de hele dag doen”? “Gestudeerd en dan ineens fulltime bij de kids?” “Waar ga je dan van leven?”, maakte mij aan het wankelen. Toch zette ik door, mijn hart vertelde mij dat ik dit moest doen. Mijn partner steunde mij gelukkig, hij verlangde ook naar harmonie, balans en geluk. Met zijn steun voelde ik mij sterk genoeg om uiteindelijk de stap te zetten.

Weer tijd voor mezelf

De eerste maanden heb ik genoten van de rust, de kids en de tijd voor mezelf. Daarna heb ik mijn creativiteit de vrije loop gelaten. Onbewust had ik die kant van mezelf altijd weggedrukt, want met een drukke baan en druk gezin was daar immers weinig ruimte meer voor. Stiekem droomde ik altijd al van een eigen kinderkledingwinkel. Ik startte thuis met het ontwerpen en maken van kinderkleding. Al snel viel deze kleding op en kreeg ik bestellingen. Deze bestellingen zijn uitgegroeid en in september 2020 is Jillliebilliez, mijn eigen kinderkledinglabel als onderneming geregistreerd.

Intens geluk

Bij elk kledingstuk dat ik op de post mag doen naar lieve kindjes voel ik intens geluk. Word ik er rijk van? Nee dat niet, maar mijn gezin is in balans en ik doe waar ik blij van wordt en dat is voor mij ultiem geluk! Durf ook te kiezen voor jezelf, luister naar je hart en ga op zoek naar jouw geluk.

ik doe waar ik blij van wordt en dat is voor mij ultiem geluk

Dank je wel Wendy!

Benieuwd geworden naar Wendy haar kinderkledinglabel? Check hier de website en volg haar via instagram

 

Vorig bericht
Eva en Myriam bepalen zelf welke koers zij varen
Volgend bericht
Charlotte & Irene: Kiezen samen voor zichzelf

Lees meer schandalige blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu